STUDIU GOOGLE motoare de cautare

Atunci cand vorbim de internet nu putem sa incepem decat cu Google,cauti ceva? ai scris in google si ai gasit insa este important rezultatul oferit de motorul de cautare.In orice domeniu de activitate cautarea informatiei pe internet este mai mult decat necesara,un mod simplu si rapid dar si comod,un calculator, conexiune la internet si avem aprox. 120 milioane de situri in care trebuie sa gasim ce ne intereseaza.Alaturi de popularul Google avem si cunoscutul Yahoo la indemana, acestea fiind instrumentele pe care le avem  in utilizarea internetului pentru  cautarile noastre.
Organizarea informatiei a fost cel mai important lucru pentru a facilita accesul direct si rapid spre ceea ce ne intereseaza,categorii precum Sport, Cultura, Muzica, Film,etc.au adaugat si subcategorii,asigurand astfel o structura informationala bine definita.
Asadar cand incepem o cautare avem la dispozitie doua modalitati,cautam direct in" google" sau" yahoo" apeland deci direct la motorul de cautare sau navigam in directoare pana gasim rezultatul dorit.
Ambele variante au avantaje si dezavantaje,prima varianta presupune cautarea unei informatii de interes general fara date exacte despre subiect iar pagina cu rezultate este imensa si va cere mult timp de analiza iar datele gasite nu vor fi tocmai cele cautate.In varianta cautare in categorie de interes este ceva mai concret,iar subiectul cautat se regaseste mai usor, insa aceste categorii au sectiuni si probabil vei pierde la fel de mult timp navigand in diverse pagini fara un rezultat direct.
Ce putem face atunci? binenteles ca cea mai sigura cale este sa cautam exact dupa cuvintele cheie, vizavi de subiect si orice adaugare suplimentara de semne ortografice sau lipsa acestora va influenta mult rezultatele cautarilor.
Spre ex.vom cauta in google "electrocasnice" iar rezultatul va fi 128 mil. de pagini care contin acest cuvant.Este relevant? nu este, dar daca adaugam  la cuvantul electrocasnice si" vechi"avem 1,38mil. rezultate,adaugand si "la schimb" vom avea 0,8 mil rezultate, astfel se reduc enorm de mult siturile care nu contin informatia ceruta si se evita vizualizarea inutila a mii de pagini care nu prezinta interes.
Deci pentru rezultate concludente si rapide foloseste cuvinte exacte si cat mai descriptive.

O problema destul de interesanta este adaugarea sitului tau in  motoarele de cautare.Inscrierea sitului tau in directoare de cautare.
Diferenta intre motoarele de cautare si directoare este semnificativa,directoarele sunt create de oameni,iar motoarele de cautare sunt roboti,directoarele ofera rezultate putine dar concludente,in schimb motorul de cautare va aduce rezultate de interes general si mai putin relevante.

Propunerea unui site pentru indexare in directorul google

Pentru inceput vom accesa pagina "www. google.com/addurl/"aici vom aduga situl in casuta Adresa URL scriem adresa corecta cu toate punctele sau semnele de ortografie care exista in adresa ta url,(daca nu esti sigur copiaza adresa corecta din browser atunci cand esti pe pagina sitului tau) urmeaza casuta captcha scrie codul din imagine si apasa trimiteti solicitarea
De retinut ca nu vor apare rezultate imediate dupa cererea ta de indexare acestea pot apare dupa cel putin cateva ore sau chiar zile in functie de numarul solicitarilor si de continutul sitului tau.Important nu incerca sa faci o noua adaugare daca indexarea nu a aparut curand acest lucru nu te va ajuta si va crea doar un obstacol existand posibilitatea ca cererea ta sa apara duplicat ,implicit si continutul sitului si iti vei creea singur concurenta
Dupa adaugarea in indexul google vom accesa"http://search.yahoo.com/info/submit.html"si submit your site for free- si aici de retinut ca situl va fi verificat inainte de publicare iar timpul necesar indexarii va depinde la fel ca si in cazul google
Urmeaza inscrierea in directoarele web care este la fel de importanta,directoarele pot fi romanesti sau straine in functie de limba in care este situl,vom alege categoria in care se incadreaza situl si vom aduga in directorul respectiv, de retinut faptul ca sunt directoroare web gratuite si cu plata ,daca alegem gratuitate vom avea si cateva reclame pe care trebuie sa le gazduim in paginile sitului,lucru mai putin placut dar necesar
Cateva zeci de directoare sunt suficiente, iar inscrierea manuala este plictisitoare, asa ca poti apela la inscrierea contra cost insa nu vei avea garantia ca acest lucru se va intimpla si atunci ramane sa alegi varianta cea mai sigura inscrierea directa de catre tine in directoare, si la care vei primi si confirmarea.

loading...